Benefietkelder Proeverij: Je was erbij of je hebt echt wat gemist!

25 nov 2018

Zaterdag was de succesvolle proefavond van onze Benefietkelder. Met ruim 40 mensen was het druk, maar daarom zat de sfeer er erg goed in! Verdeeld over twee lokalen kwamen de bierdrinkers af en toe stiekem spieken bij de wijndrinkers en andersom. Achteraf bleef het nog lang – erg lang – erg gezellig, concludeerde de opruimploeg de volgende ochtend aan de hand van de staat van het gebouw. Ook viel genoeg in de smaak: de eerste bestellingen in onze webshop getuigen daarvan.

Dit is een belangrijke avond, want voor velen is hij bepalend waarvan ze gaan genieten tijdens de feestdagen. In het leidinglokaal leidde Erik Hinsenveld ons door een tiental wijnen heen, in het tot bierkelder omgebouwde Stamlokaal vertelden de Voortsche Brouwers alles over hun passie, de Voortsche Bieren. En ook daarbij was natuurlijk genoeg te proeven.

Tijdens de proeverij vroeg Igor nog even de aandacht voor de unieke wijnen en attributen die voor de veiling ter beschikking zijn gesteld. Daar zitten de echte spectaculaire parels voor de echte kenners, aldus Igor. Ga gauw kijken! De Sherrows kregen de kans hun unieke gepersonaliseerde kaasplankjes aan te prijzen, om geld te verdienen voor hun zomerkamp.

Als je zelf heel goed weet wat je lekker vind, ga je natuurlijk meteen door naar de winkel. Weet je het nog niet, dan staan hieronder onze bevindingen. Maar let op, we konden slechts 10 van de 25 wijnen laten proeven, dus kijk vooral verder.

Wijnen

Alle wijnen de we hebben geproefd waren goed. Vriendelijke wijnen waar je geen flater mee slaat op een gezellige avond. Hieronder een zeer beknopte impressie van ons, maar ons stellige advies is om ze allemaal te bestellen voor een eigen proefavond – zeker als je er niet was 😉

  • Langlois Exrea Cremand de Loire: Eigenlijk de Champagne voordat de Champagne werd uitgevonden. En nog steeds lekker: lekker fris zurig, niet zoet maar ook niet droog.
  • Merinas Verdejo Organic: Een biologische wijn past ons natuurlijk altijd. Ik hoorde iemand zeggen dat dit zo’n wijntje is waarbij je ineens merkt dat de fles leeg is. Nog jong, kan je prima nog 2 jaar laten  liggen, dan is hij volgens Erik nog prettiger
  • Boland Kedler Chenin Blanc-Sauvignon Blanc: Verrassend stroperig voor zo’n jonge wijn.
  • Planeta La Segreta Bianco: Tikkeltje droog, wat weinig afdronk
  • Natura Viognier Organic White: Van de witte wijnen de winnaar, en nog biologisch ook. Je proeft eerst vooral perzik, daarna vele andere smaken.
  • Planeta La Segreta Rosso: Lekker, stevig, veel smaak.
  • Natura Merlot organic Red: Een wat eenvoudiger maar toegankelijk rode wijn. En natuurlijk biologisch.
  • Winzerkeller Andau Zweigelt: Een uitgesproken wijn, en smaken verschillen. Volgens sommigen verreweg de lekkerste, anderen vonden het niets. Dus ben je in voor een verrassing…
  • Cuvee Secretee sans sulphite: Volgens Erik hoort sulfiet er gewoon bij, dus knap dat ze dat eruit hebben kunnen halen. De winnaar van de avond, al waren bij sommigen de smaakpapillen ondertussen ietwat overbelast :-). En ook deze winnaar is biologisch!
  • Les Clos de Paulilles Banyuls (desserwijn): Deze rode wijn is bijna port, en was een lekkere afsluiting van de proeverij.

Nog even dit

Kijk in onze shop voor alle bieren en wijnen, maar ook de zeldzame en exclusieve flessen en wijncuriosa in de veiling. Vergeet je niet in deze dagen je overige feestaankopen te doen via de Manitoba sponsorkliks? Je kunt vrijwel alle cadeaus, elektronica, (aan)kleding kopen via deze link bij alle bekende webshops. Je betaalt niets extra’s, maar je steunt de club er des te meer mee!

Fijne feestdagen!

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.