Beukenstam wandeltocht

13 dec 2019

In december 2020 is deze wandeltocht gemaakt voor de 30+ stam van Scouting Manitoba genaamd de Beukenstam. De wandelingtocht is zeer gevarieerd. Bossen, weilanden en kanaaltjes wisselen zich af. Een groot deel is onverhard, maar er zijn ook stukken asfalt. Bergschoenen zijn noodzakelijk. Verder gaat de route over diverse landgoederen en langs bijzondere gebouwen en lokaties. Vaak voorzien van een bord of QR-code met meer informatie. 

Afstanden

De wandeltocht is te wandelen in 4 afstanden: 7, 8, 9 of 15 km. Er wordt gebruik gemaakt van diverse klompenpaden. Maar op een aantal punten wordt er ook afgeweken van de gebruikelijke klompenpaden. Opletten dus.

De Route

Onderweg kom je langs verschillende bezienswaardigheden: waaronder het Short Stirlingmonument ter nagedachtenis aan het neerstorten van een Brits vliegtuig in WO II. Het oude schooltje aan de Ooievaarshorstweg (met bewaarschool), de dorpskerk van Leusden-Zuid, diverse landgoederen waaronder landgoed Geerestein met de prachtige boerderij het Griftpark en het langste Grand Canal van Nederland. Tevens ligt er een slaapverwekkende geocache op de route. Houdt hiervoor de verschillende POI’s (Point Of Interests) markeringen op de Google Maps (zie Routebeschrijving) goed in de gaten!

Op de Google Maps kaart staan 17 van deze POI’s (Point of Interest) met informatie waar je langsloopt. Leuk om voorafgaand, tijdens of na het lopen te lezen.

Routebeschrijving

De wandelroute kan worden gelopen mbv Google Maps. Om de wandelroute in te lezen op google maps, klik je op de link hieronder, deze kan je het best openen met je mobieltje.

Routebeschrijving openen in Google Maps.

 

Heb je behoefte aan een KML / GPX of online kaart? Klik dan hier.

 

De groene + blauwe beukentak = 15,28 km
De groene beukentak + oranje tussentak = 7,55 km
De groene beukentak + paarse tussentak (+ stukje blauw) = 8,20 km
De groene beukentak + bruine tussentak (+ deel blauw) = 9,00 km

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.