Bierproeverij: de aanbevelingen

24 nov 2021

Zaterdag 20 november was weer de langverwachte bierproeverij. Helaas wegens Corona opnieuw helemaal online, het leed werd verzacht door de heerlijke hapjes van Jolanda, Berber en andere hulpkrachten, en het mooie proefglas van Auke van Mitra Leusden.

We begonnen de avond met de Witte Trappist van La Trappe, naar eigen zeggen het enige trappisten witbier. Een fris witbiertje, lekker licht voor een warme zomerdag, voor een koude winteravond wat te dun.

Kwaremont, een pittig blond

Hierna het enige blikje: De Brewdog Punt IPA. Bij een IPA scheiden de wegen zich altijd, afhankelijk of je een liefhebber bent van extra bitter. Dat was hier niet anders. Het fruitige zoetje vond ik lekker, maar niet alle IPA-liefhebbers deelden die mening.

De Kwaremont 6.6 kon wel op veel bijval rekenen. Zacht zoals elke blond, maar net wat pittiger. De commissie had bij het voorproeven eind oktober (deze proeverij voorbereiden kent zijn voordelen ;-)) zelfs de associatie met een kruidenbitter. Al met al zeker een mooie aanrader, ook voor die prijs. De Pecan Pie di Berber smaakte overigens ook naar meer, helaas hebben we die niet in de winkel.

De Winnaar: Maallust 1818

De Grimbergen Dubbel is een wat zachte dubbel, met wat peer en drop in de smaak, beviel niet iedereen. Hier werden scores uitgedeeld die aanzienlijk lager waren dan de Untappd score van 3.6.

De Tripel van Dutch Bargain ziet er mooi uit, en een tripel is altijd een veilige keuze. Heerlijk bij een kaasje.

We eindigden de avond met de Maallust 1818, een Quadruppel, wel echt de winnaar van de avond. Een zwaar donker winterbier met een beetje bitter van chocolade. Erg lekker om de rest van de avond van te genieten. Deze heeft ook een vrij hoge untappd score van 4,74. Deze Quadruppel moet je gewoon puur van genieten, maar mocht je een keer een mindere Quadruppel hebben, volg dan de Tip van Luc: doe er 1/6e port bij, dat is helemaal genieten.

Weer een smaakvolle proeverij, maar we hopen hem volgend jaar toch echt weer ook op Manitoba te kunnen houden. Tot die tijd: bestel wat lekkers, er waren ook weer heel lekkere wijnen bij, het is gewoon de winkelprijs, maar levert een leuk extraatje voor jullie favoriete scoutinggroep.

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.