Collecteer met Manitoba voor het Oranjefonds

2 mei 2016

oranjefondscollecteIn de week van 16 – 20 mei mag Manitoba collecteren voor het Oranjefonds in Leusden Zuid en Tabaksteeg. Het is een grote wijk, die we met een groepje van zo’n 12 ouders en vrijwilligers willen lopen. Collecteer je mee?

Meld je aan bij coördinator Trudy Philipsen en geef aan welke avond(en) je beschikbaar bent. Wij nemen dan contact met je op om verder af te spreken. We starten elke avond om 18u vanaf Willems huis, Koningin Julianalaan 23. Later aansluiten mag ook.

Geldactie voor Manitoba
Het Oranje Fonds steunt sociale organisaties in de provincie. De helft van de opbrengst gaat rechtstreeks naar Manitoba. In 2015 liepen ongeveer 8 ouders en vrijwilligers één of twee avondjes voor dit goede doel met een opbrengst van 450,- euro voor Manitoba. Voor dat geld konden we het dak van het piohok vervangen.

Wie weet wat we ophalen als jij dit jaar ook mee collecteert? Het bestedingsdoel van 2016 is een nieuwe CV ketel.

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.