De eerste Beukenstam opkomst

30 jan 2018

Op vrijdag 12 januari 2018 was de eerste opkomst van de Beukenstam, onze nieuwe stam voor ouders en ouder dan 30, die het leuk vinden om elke maand bij elkaar te komen om scoutactiviteiten te ondernemen. Met een opkomst van 15 aspirant leden kunnen we spreken van een mooie start!

We hebben bij het haardvuur kennis gemaakt, gebrainstormd over activiteiten en afgesloten met een drankje en een eigen gemaakte snack bij het vuur.
Hier een lijstje programma ideeën die genoemd zijn:

  • (primitief) koken, vuurtechnieken, woodcraft
  • kampeerweekeind
  • dropping, avond-trail
  • pionieren, vlotten bouwen
  • routetechnieken, kaart en kompas

De volgende opkomst is vrijdag 9 februari. Dan gaan we koken met de Dutch ovens.
Meer weten over de beukenstam in het algemeen? Klik hier.
Meer weten over de opkomst 9 februari? Mail Katrijn van de ledenadministratie voor meer informatie.

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.