De meisjeswelp-ben-ik-thuis

13 mei 2020

De meisjeswelpen zijn de afgelopen tijd erg actief geweest. De leiding heeft meisjeswelp-ben-ik-thuis-pakketjes samengesteld en deze langs iedere meisjeswelp gebracht. In dit pakket zaten een hele hoop opdrachten, zoals zonnebloemzaadjes planten, een spaghetti-toren maken en een gummibeertje laten groeien. Naast het boekje met opdrachten zaten er ook enveloppen in de pakketjes. Deze enveloppen mochten de meiden niet zomaar openen.

Iedere zaterdag stuurde de leiding een instructiefilmpje met daarin een opdracht. Voor deze opdrachten hadden de meiden de inhoud van de enveloppen nodig. De volgende opdrachten zijn gedaan naar aanleiding van de filmpjes. Het eerste filmpje bestond uit drie proefjes, de M van de M&M laten drijven, een vierkante zeepbel maken en water met een rietje van het ene naar het andere glas krijgen. De meiden zijn hier actief mee aan de slag gegaan en met goede resultaten. Het volgende filmpje bestond uit een knutselopdracht met een leeg wc-rolletje. Ze hebben een Dahinda de kikker in elkaar geknutseld. Ook daar heeft de leiding hele mooie foto’s van gekregen.

Het derde filmpje was iets theoretischer van aard, de meiden gingen oefenen met routetechnieken. De leiding heeft vier routetechnieken uitgelegd, die ze daarna konden oefenen op een kaartje. Dit bleek voor sommige welpen nog wat lastig, maar de leiding heeft ook veel goede antwoorden langs zien komen! Afgelopen opkomst zijn de meiden bezig geweest met online cluedo. Met een hele snelle winnaar was deze opkomst ook zeer geslaagd.

De leiding kijkt uit naar de echte opkomsten, maar hebben zich online ook prima vermaakt met de meisjeswelpen!

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.