Geslaagde reünie

15 okt 2015

Op zaterdag 10 oktober 2015 waren er een heleboel oude gezichten te zien op Manitoba. Ze kwamen allemaal naar het clubhuis voor de vijfjaarlijkse reünie, want Manitoba bestaat in 2015 alweer 70 jaar!Openingspraatje Door Rob Daale

De reünie werd geopend door organisator Rob ‘ons fossiel’ Daale, en ondersteund door de Hopman Henk Stam. Rob is zelf lid geworden van Manitoba toen de groep 10 jaar bestond en is het langste lid van de groep. Toch was hij niet de oudste aanwezige!
Dat was Gerrit Ruitenberg uit Velp. Hij werd in 1952 verkenner maar was daarvoor al welp van de groep. Hij zat ruim 10 jaar bij de verkennersleiding.

Rob gaf na zijn welkomstpraatje het woord aan onze huidige groepsvoorzitter Eric van Schaick die van de gelegenheid gebruik maakte om even wat werving te
doen voor onze club van 100 (bent jij al lid?!). Waarna we uitgenodigd werden om de diashow Diashowoude stijl (met het originele diashow-muziekje en echte dia’s) en nieuwe stijl (powerpoint) te bekijken. Leuk om te merken hoe oude verhalen ineens boven komen bij het zien van foto’s, of hoe jongere leiding zich kan verbazen over hoe jong Peter Luitjens eruit zag toen hij geïnstalleerd werd! Sommige kijkers zaten zeer comfortabel.

Tijdens een reünie mag een foto sessie natuurlijk niet ontbreken. Eerst een groepsfoto en daarna ‘iedereen die beverleiding is geweest’, ‘iedereen die hopman is geweest’, etc. Een gezellige, ietwat rommelige boel in ‘t zonnetje – dat precies op het juiste moment doorbrak.Groepsfoto

Intussen bemande de Hopman Henkstam vakkundig de bar, en bij terugkomst vanaf het zandpad bleken er nog meer reünisten aangekomen te zijn. Een aantal had gezellig de kinderen mee, die al gauw samen aan het spelen waren rond de kampvuurkuil terwijl pa en ma gezellig stonden te beppen over die goeie ouwe tijd. In het Beverlokaal was een kleine tentoonstelling georganiseerd met onder meer diverse fotoboeken uit een ver verleden. Met korte teksten wat het allemaal inhield.

Rob Daale En -DSC01344Elena Francissen En Andre Van De Beek

Tegelijk met de reünie hadden de meisjeswelpen, gidsen en sherrows opkomst. Dit gaf een levendig beeld aan de sfeer rondom de reunie: de jeugdleden, dat is waar we het allemaal voor doen.

Paula Wanner Met Zoon EvanDominique Lemcke Met Zoon Stach

In het leidinglokaal brandde een knappend haardvuurtje en zetten de goede gesprekken zich voort toen het buiten wat frisser werd. Ook na de ‘officiële’ eindtijd van 20u liepen er nog reünisten binnen. Kortom, een geslaagde dag! Of zoals Rob Daale het omschreef in zijn evaluatie: “een leuke reünie met deelnemers die het leuk vonden om erbij te zijn”.

Bekijk de foto’s:

[Best_Wordpress_Gallery id=”23″ gal_title=”2015-10-10 Groep Reünie”]

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.