Gidsen Stay@Home

13 mei 2020

Afgelopen twee maanden zijn de gidsen druk bezig geweest om hun Stay@Home insigne te verdienen. Hiervoor moesten ze verschillende opdrachten uitvoeren en fotograferen. Een aantal opdrachten die ze hebben uitgevoerd zijn, kamperen in eigen huis of tuin, het maken van een vlog, het helpen bij huishoudtaken, mini-pionieren en het koken van een maaltijd.

De resultaten van deze opdrachten zijn vaak erg creatief, een draaimolen van dropveters en zoute stokjes, een hut gebouwd op een bed, of een pop-up tentje in de woonkamer.

Naast deze opdrachten hebben we ook een aantal online opkomsten gedaan. In een groot online cluedo spel hebben we opgelost wie de barones Binnenblijven tot Buitenluchten heeft vermoord. Ook hebben we een middagje Skribbl gespeeld (een online spel waarbij je moet raden wat een ander tekent).

Tenslotte hebben we ook nog een toffe bak challenge gedaan, waarbij een eigen recept gemaakt moest worden van de ingrediënten die iedere gids gekregen had (Sinaasappel, stroopwafel, boter en marshmallows, of appel, chocolate chip koekjes, ei en marshmallow).

Natuurlijk hebben we ook mee gedaan aan de #herdenkingssteentjes actie van Scouting Nederland, die één van onze gidsen, Suzanne zo goed georganiseerd had!

Gedicht geschreven door een gids:

“Rozen zijn rood

Ik ben een scout

Als het in de avond donker is

Maak ik een vuurtje van hout”

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.