Groepshike 2018: it giet oan!

3 apr 2018

Op 7 en 8 april vindt Manitoba groepshike plaats. Dit jaar in thema van een alternatieve Elfstedentocht.

Bij deze alternatieve Elfstedenwandeltocht gaan de Gidsen, Verkenners en oudste Welpen een mooi stuk lopen aan de hand van een routeboekje gemaakt door de Sherrows, met verschillende uitdagende routetechnieken.

Onderweg zijn er een aantal posten, waar verschillende activiteiten gedaan moeten worden. De Gidsen & Verkenners lopen deze tocht met eigen spullen op de rug.

De oudste Meisjes- en Jongenswelpen lopen wat lichter bepakt: met een dagrugzakje. De overige bagage wordt voor ze meegenomen.

Meer informatie vind je hier.

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.