Groepsweekend droog en spetterend

19 sep 2015

12 en 13 september was weer het traditionele groepsweekend, dit keer in het thema Vikings. De Stam had een fantastische waterrijke locatie uitgezocht, waardoor de overvliegers per traditionele Drakar (vikingschip) naar hun nieuwe speltak konden overgaan. Dat niet iedereen droog over kwam werd overigens niet veroorzaakt door de Drakar of door de regen…IMG_9934 1080a

Een geslaagd weekend, waarna er per 26 september weer nieuwe bevers, welpen en scouts gaan starten voor een spetterend jaar.

Voor alle foto’s zie onze algemene pagina over het groepsweekend.

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.