Grote schoonmaak 28 maart

15 mrt 2015

IMG_8056Het zonnetje breekt weer wat vaker door, de eerste knoppen worden zichtbaar, het is tijd voor de voorjaarsschoonmaak!

Op 28 maart nodigen we iedereen uit om van 10 tot 12 uur mee te helpen met de grote schoonmaak. Alle speltakken hebben dan ochtendopkomsten, zodat alle ouders de handen vrij hebben. Zoals altijd wordt er gezorgd voor wat lekkers (vaak ook door een aantal ouders, waarvoor dank!)

‘s Middags hebben dan alle leidingteams de handen vrij, en maken zij het werk af. Dan zijn we weer helemaal klaar voor het nieuwe verhuurseizoen.

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.