Het dak eraf!

1 sep 2018

Het dak van ons clubhuis is op meerdere plaatsen begonnen te lekken. Voor de herfst willen we dit aanpakken, maar daar hebben we hulp bij nodig!

Het dak gaat vervangen worden op vrijdagen en zaterdagen tussen 21 september en 31 oktober. Wil jij een dag(deel) meehelpen bij het demonteren en afvoeren van de dakplaten? Meld je dan aan middels dit formulier: https://goo.gl/forms/yTw3eOMELJGlRUl63

Afgelopen jaar is het dak van ons vertrouwde clubhuis op meerdere plaatsen beginnen te lekken. Wij hebben de oorzaak gevonden en willen dit nog voor de regenachtige herfst aanpakken. Alle dakplaten gaan eraf en er wordt een nieuw folie onder aangebracht. Hierdoor kan condens het gebouw verlaten en kan regen niet naar binnen lekken. Zo kunnen we weer lekker binnen spelen als het regent en droog slapen tijdens de weekendjes.

Ingmar Ridderhof van Ridderhof Bouw neemt deze grote klus aan en zorgt ervoor dat het dak professioneel wordt opgebouwd zodat het weer jaren mee kan. Hij maakt het mogelijk de kosten te drukken door ons mee te laten helpen bij het demonteren van het dak en het aan- en afvoeren van materialen voor de professionele klussers. In totaal hebben we voor 56 dagdelen aan helpers nodig. Met ieders hulp kunnen we het dak vernieuwen zonder de contributie te hoeven verhogen.

Wij willen beginnen op vrijdag 21 september. We werken vier vrijdagen en vier zaterdagen aan het dak en verwachten klaar te zijn op zaterdag 13 oktober. We proberen de werkzaamheden zo goed mogelijk af te stemmen met de opkomsten van onze groep. Uiteindelijk zal iedereen weer blij zijn met een droog clubgebouw. Daarom onze oproep:

> Help een dagje of dagdeel mee met het Manitoba dak! Schrijf je voor 15 september in op https://goo.gl/forms/yTw3eOMELJGlRUl63. Voor vragen stuur mij gerust een mailtje (stichtingsvoorzitter@manitoba.nl).

Alvast bedankt mede namens de klussers Marius en Ingmar en het stichtingsbestuur: Bert, Dirk-Jan, Eric, Jeroen en Trudy.

Groeten,
Joris Kleintjens
Voorzitter stichting scouting Manitoba

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.