Het jubileumjaar en de kampvuurkuil zijn geopend!

5 jan 2020

  Yeah! Ons jubileumjaar en nieuwe kampvuurkuil is geopend door de burgemeester van Gemeente Leusden tijdens het Manitoba Winter Festijn. De burgemeester nam ook nog eens een cheque mee van € 750 voor ons 75-jarig jubileum! Dank hiervoor! Dat kunnen we goed gebruiken voor oa ons groeps jubileumkamp.

  Na het opzetten van de Scouting Manitoba burgemeesters-pet sloeg hij met een bijl een touw door waarna zowel de nieuwe kampvuurkuil als het jubileum-logo zichtbaar werd.

  Dit was tevens het startsein om voor de leden via de glijbaan de nieuwjaarsduik te maken. Recht het koude water in. Gelukkig konden zij zich vervolgens opwarmen in de houtgestookte jacuzzi. Daar brandde het vuur al een uur of vier om het door de Brandweer Leusden gebrachte water op te warmen.

  Andere activiteiten waren de kabelbaan, broodjes bakken op het kampvuur, marshmellows eten of lekker pruttelen in de jacuzzi.

  Een mooier begin van ons jubileum jaar konden wij ons niet wensen. Dit belooft veel voor het hele jaar!

  Over Scouting Manitoba

  In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
  Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
  Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

  Scoutinggebouw huren

  Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

  Lid worden van Scouting

  Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.