Interessante pleistercursus

21 mei 2016

DSC_0005Wanneer bel je 112 als een kind uit de boom valt? Wat doe je met een brandwond? Hoe herken je onderkoeling, en wat doe je dan? Deze en vele andere vragen kwamen aan de orde in de pleistercursus afgelopen vrijdag. Met een groep leiding en andere vrijwilligers kregen we zo een goede update van onze EHBO kennis van Paul Vahle, een man die niet alleen veel ervaring heeft in leidinggeven binnen Scouting, maar bovendien in het dagelijks leven trainer is in EHBO en bedrijfshulpverlening.

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.