Jongenswelpen houden waterballet

9 mei 2020

Op 9 mei waren er voor het eerst sinds tijden weer jeugdleden op Manitoba: de bevers, jongenswelpen en sherrows hadden opkomst! Iedereen was heel blij elkaar weer te zien, maar ook thuis hebben we allemaal niet stil gezeten. Hier het verslag van de jongenswelpen:

De jongenswelpen zijn tijdens de quarantaine gaan werken aan het insigne #ikscoutthuis. Voor dit insigne moesten de welpen een aantal opdrachten uitvoeren. De favoriete opdracht was natuurlijk het opruimen hun kamer. Daarnaast bleven de welpen in het thema van welpengroen door zo veel mogelijk groene voorwerpen te verzamelen.
Deze opdrachten en nog veel meer zijn door de welpen fantastisch uitgevoerd en hebben veel hiermee hun #ikscoutthuis insigne verdiend. Voor het harde werk dat ze voor het insigne hebben gedaan hebben ze zowel de funbadge als het scouting Nederland insigne verdiend.

Na het verdienen van het #ikscoutthuis insigne mochten de welpen thuis proefjes gaan doen. De leiding is bij alle welpen langs gegaan en heeft ze pakketjes met spullen voor proefjes gegeven. Voor alle proefjes zijn YouTube filmpjes gemaakt door de leiding die de welpen konden volgen. De welpen vonden het krijgen van de pakketjes en het doen van de proefjes erg leuk. Natuurlijk vond de leiding het zelf ook leuk om even langs de welpen te gaan en ze allemaal weer even te zien.

Zowel de welpen als de leiding hebben scouting natuurlijk ontzettend gemist. Daarom zijn we ook blij dat we weer opkomsten mogen draaien. Afgelopen zaterdag was de eerste opkomst waar begonnen werd met het wasknijperspel gevolgd door levend stratego. En natuurlijk werd door het warme weer afgesloten met een potje apenkooien gecombineerd met een waterballet dat door de leiding werd veroorzaakt.

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.