Leidingteams 2018

5 sep 2018

Zoals elk seizoen zijn er weer wat wisselingen in de leidingteams:

  • We krijgen er bij de bevers en jongenswelpen nieuwe leiding bij vanuit de sherrows. Welkom Erik en Susan! Redmar vliegt over naar het materiaalbeheerteam.
  • Er zijn mensen gestopt vanwege werk, studie, reizen of de behoefte aan een nieuwe uitdaging binnen/buiten scouting. Mang (Roel), Shada (Nouschka), Joey en Marjon, super jammer dat jullie stoppen met leiding geven!
  • Gelukkig zien we ook veel gezichten ‘terug van weggeweest’: Dahinda (Floor), Snif (Margot), Tha (Kirsten) en Anouk zijn na een reis/studie in het buitenland weer terug bij de groep.
  • We hebben flink wat speltakhoppers: Baloe (Bas) stapt over naar de verkenners, Snif (Margot) gaat naar de gidsen en Anouk naar de sherrows.

Grote verandering bij de jongenswelpen dus, en kleine veranderingen bij de andere speltakken. Zo is de maand september een mix van starten en stoppen. Beiden verdienen aandacht. Onze praktijkbegeleider Veerle stopt ook. Het trainingstraject voor alle nieuwe leiding wordt vooralsnog opgepakt door de groepsbegeleiders terwijl we zoeken naar één, liefst zelfs twee mensen die de praktijkbegeleiding op zich willen nemen. Met de leiding die stopt kijken we wat voor rol zij nog voor zichzelf zien bij de groep, nu of later.

Intussen staan alle nieuwe teams klaar om te beginnen aan een bruisend, verrassend en uitdagend nieuw seizoen. Wij hebben er zin in!

Leidingteams op een rijtje

bevers

Gijs
Kimberley
Susan

jongenswelpen

Jasper
Julie
Kirsten
Erik
Pascal

meisjeswelpen

Janine
Susanne
Arlette
Floor

verkenners

Rik
Sebastiaan
Daniël
Bas

gidsen

Saskia
Laura
Marcus
Margot

sherrows

Marieke
Rob
Anouk

 

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.