Leidingteams 2019

27 okt 2019

Zoals elk seizoen zijn er weer wat wisselingen in de leidingteams:

  • We krijgen er bij de jongenswelpen, meisjeswelpen en gidsen nieuwe leiding bij vanuit de sherrows. Welkom Sofie, Lucas, Leah, Elske en Elise!
  • Er zijn mensen gestopt vanwege werk, studie, reizen of de behoefte aan een nieuwe uitdaging binnen/buiten scouting. Rani (Janine), Bagheera (Jasper), Floor (Dahinda) en Rik, super jammer dat jullie stoppen met leiding geven! Rik gaat door als praktijkbegeleider, dus we zullen hem nog regelmatig tegenkomen bij de speltakken.
  • We zien ook twee gezichten ‘terug van weggeweest’: Mang (Roel) en Hans zijn weer terug als (bege)leiding bij de groep.
  • Hathi (Erik) “hopt” over van de jongenswelpen naar de verkenners.
  • Tha (Kirsten) en Chikai (Julie) gaan dit jaar deels op reis en zullen daarom niet het hele seizoen aanwezig zijn. Heel veel plezier op jullie reizen!

Grote verandering bij de meisjeswelpen dus, en kleine veranderingen bij de andere speltakken. Zo is de maand september een mix van starten en stoppen. Beiden verdienen aandacht.

Intussen staan alle nieuwe teams klaar om te beginnen aan een bruisend, verrassend en uitdagend nieuw seizoen waarbij ons 75-jarige jubileum centraal staat. Wij hebben er zin in!

Leidingteams op een rijtje

bevers

Gijs
Kimberley
Susan

 

jongenswelpen

Julie
Kirsten
Pascal
Lucas
Sofie

meisjeswelpen

Susanne
Arlette
Leah
Elske

verkenners

Sebastiaan
Daniël
Bas
Erik

gidsen

Saskia
Laura
Margot
Elise

sherrows

Marieke
Rob
Anouk
Hans

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.