Lente bij Manitoba begonnen met schoonmaak en diner

14 mrt 2016

Afgelopen weekend begon bij Manitoba de lente met een NL Doet schoonmaakactie en het lentediner. ‘s Ochtends kwam een aantal vrijwilligers van buiten de groep ons helpen met het reinigen van de gevel en schuren en schilderen van het houtwerk. Er is een mooi begin gemaakt aan deze flinke klus, top!
Wie 12 maart niet kon, maar wel op een andere zaterdag beschikbaar is: kom en help mee. Bijna elke zaterdag wordt er geklust aan ons gebouw en jouw hulp is zeer welkom.

 

Intussen kringelden de geuren van de Indische rijsttafel-in-wording je vanuit de keuken tegemoet. De hele dag werd er hard gewerkt om ‘s avonds een fantastisch diner op tafel te zetten. Gezinnen schoven gezellig bij elkaar aan tafel en ook het regiobestuur was van de partij. We voelden ons helemaal verwend en het applaus voor de koks was zeker verdiend.

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.