Manitoba renoveert kampvuurkuil 

18 nov 2019

Onze kampvuurkuil wordt vernieuwd: het gebruik wordt comfortabeler, krijgt een strakker uiterlijk  en wordt makkelijker schoon te maken. Bouwbedrijf Huurdeman – het bedrijf van scoutingvader Remco Swaab – en studenten van praktijkopleiding Bouwmensen Amersfoort gaan de renovatie uitvoeren. De nieuwe kampvuurkuil zal klaar zijn voor het 75-jarige jubileum zodat we hier weer jaren plezier van zullen hebben.

De oude kampvuurkuil was op verschillende plekken beschadigd, tegels waren gebroken of verdwenen. De studenten hebben de situatie bekeken met Remco en een nieuw ontwerp getekend, met bijbehorende uitwerking in bestek en kostenraming.

Tijdens de grote schoonmaak op 2 november hebben we zelf de kampvuurkuil al opgeruimd en ontdaan van de nog loszittende tegels. De rest wordt gebruikt als fundering voor de nieuwe opbouw, die bestaat uit vier betonnen rijen die gefaseerd ‘in het werk’ worden gestort.

We zijn blij met de inzet van Remco, die de contacten met de opleiding regelt, het werk van de leerlingen begeleidt en dit project sponsort. Remco heeft ons daar een tegenprestatie voor gevraagd in de vorm van een zorgactiviteit voor gehandicapte jongeren. Dit is een mooi voorbeeld van hoe Manitoba, afhankelijk als we zijn van de vrijwillige inzet van (ouders van) leden, het beheer en vernieuwing van gebouw en terrein voor elkaar krijgt.

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.