Manitoba Winter Festijn

6 dec 2019

Op het Manitoba Winter Festijn, dat op zaterdag 4 januari 2020 van 14-16u gehouden wordt, opent Scouting Manitoba het nieuwe (jubileum)jaar op een wel heel bijzondere wijze.

De leden van de oudere speltakken glijden (al dan niet verkleed) via een glijbaan een waterbak in. Op deze manier hebben we onze eigen nieuwejaars(glij) duik en openen we op ludieke wijze ons jubileumjaar.

De jongere speltakken badderen in een houtgestookte jaccuzzi en vermaken zich ook in de vernieuwde kampvuurkuil met muziek en vertier.

Ouders en belangstellenden kunnen hier ook van het kampvuurprogramma genieten, zich opwarmen bij de vuurkorven en onder het genot van winterse lekkernijen de nieuwjaars(glij) duik bekijken.

De opening van het jubileumjaar zal tevens op een officiële wijze plaatsvinden.

Wanneer: zaterdag 4 januari 2020 van 14-16u
Waar: clubhuis Scouting Manitoba
Voor wie: leden, ouders, familieleden, geïnteresseerden en iedereen die iets met Scouting Manitoba heeft.

 

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.