Manitoba’s Crazy 75

12 mei 2020

Hier een verslag van de verkenners, over hoe zij de periode van lock down doorgekomen zijn.

Na een aantal weken het missen van Manitoba, was het zo ver! De eerste online opkomst zou van start gaan. Daarvoor was de hele zaterdag uitgetrokken en had iedere patrouille de kans om zich te bewijzen door de meeste opdrachten gezamenlijk uit te voeren. Als leiding was dit een geweldige opkomst en hebben we veel mogen lachen om alle opdrachten die iedere vijf minuten binnen kwamen.Niet alleen de leiding was gelukkig met de inzending van de verkenners, ook veel opa’s, oma’s en andere familieleden kregen een kaartje. Verder waren de moeders heel blij met de afwas die gedaan werd, schrokken de vaders zich rot van het boos kijkende toilet en hebben de verkenners veel creatieve lol gehad. Ook zijn de gewonde knuffels goed verzorgd! Een mooie compilatie van de leukste inzendingen is bijgevoegd.  

   

 

Manitoba Krant
De verkenners zijn op zaterdag 25 april redacteurs geworden en zijn toen met hun patrouilles op hun computer eropuit gegaan. Ze moesten namelijk allemaal een creatief proefje zoeken en als het mogelijk was die ook uitvoeren. Ook mochten ze een aantal weetjes over hun eigen patrouille verzinnen en in de krant stoppen en uiteraard nog veel meer.

De Wolven hebben Piet erbij betrokken voor het weer en die gaf een duidelijk weerbericht aan de hand van een weersteen. Ook kwamen bij de wolven een aantal interessante weetjes te voorschijn onder andere: dat zij de enige patrouille van de verkenners zijn met linkshandigen en dat Levi niet een tentstok omhoog kan houden.

De Panters hadden een wel heel duidelijk weetje namelijk dat ze volgens hun de beste patrouille elk jaar zijn maar helemaal niks winnen. Zij hadden echter wel een apart proefje. Zij vroegen zich af, welke kleur een bruine M&M nou eigenlijk echt heeft. Want je hebt ze in allerlei kleuren: rood, geel, groen, oranje, blauw of bruin. Maar zij gingen dit verder uitzoeken. Voor de resultaten moet je het maar aan de Panters vragen. Zij hebben dit namelijk geheim voor de rest gehouden. Of uiteraard de krant lezen en het zelf proberen.

De Beren zijn als redacteurs wel erg van het bouwen geweest blijkt uit hun krant. Zij hebben namelijk veel met lego lopen bouwen. In hun krant zie je namelijk een mooie bus van lego met een geheel interieur. Een paar feitjes over de beren: Jerre was heel erg fan van Harry Potter en Jelmer houdt van ontbijtkoek. Ook hebben ze een mooi interessant stuk geschreven, over hoe het corona nou eigenlijk voor een groep 8’er voelt en wat voor hem nou anders is.

Als je nu benieuwd bent wat er allemaal in die kranten staat. want dat is nog meer dan wat hier staat. Je kan de kranten op de Manitoba pagina op Facebook vinden.

Online Hike
De verkenners waren ‘s ochtends de hike gestart. Paspoort meegenomen, water mee voor onderweg en klaar voor wat er zou gaan komen. Het beloofde een enorm gave reis te worden! Allereerst waren ze geteleporteerd naar de top van de Skylon Tower, in het Canadese deel naast de Niagara watervallen. Wat een heerlijk ontbijt en gaaf uitzicht vanaf daar. Vol goede moed begonnen ze met lopen. Al vlot kwamen ze aan bij de Rainbow Bridge, waar ze meteen hun paspoort nodig hadden. Daar hadden ze geweldig uitzicht en moesten uitzoeken wie de meeste foto’s gemaakt had. Als beloning kwamen ze al snel bij de eerste post uit. Hier stond een mooi boottochtje op het menu langs de onderkant van de Niagara watervallen. Echter moesten ze natuurlijk eerst uitzoeken of ze wel genoeg geld hadden en hoeveel een ticket kostte. Daarna kwamen ze erachter dat Amerikanen niet zo heel creatief waren met straatnamen bedenken. Na 23th Street komt immers 24th Street en na 24th Street komt natuurlijk 25th Street. Gelukkig was het nog maar een klein stukje lopen voor ze. Daarna werd gemeld dat ze snel naar een punt moesten komen aangezien er wat gebeurd was. Vanuit hier ging de route in de auto verder. Vele snelwegkilometers werden gevroten, totdat het bijna lunch was. Ze kwamen hier door een dorpje en moesten op zoek naar één van deze twee dingen: het iconische Amerikaanse restaurant de Gouden M of de Koning der Burgers. Lang hoefden de hongerige jongens niet te zoeken want deze waren vlot gevonden. Daarna nog een korte eindsprint naar de sprookjesachtige plek. Hier was helaas niet de tent van Pocahontas, maar Bambi aangereden. Deze is vervolgens naar het dierenziekenhuis gebracht en zo kwam alles toch weer goed! Dat was het eerste internationale avontuur van de Verkenners!

Wist u dat?

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.