Moord opgelost, groepshike geslaagd

15 apr 2016

In het zonnige weekend van 9-10 april liepen onze oudste welpen, gidsen en verkenners de door de sherrows georganiseerde groepshike. De tocht voerde dit keer over de Veluwe, ergens tussen Ermelo en Putten.

groepshike 2016 gidsen2  groepshike 2016 buksschietengroepshike 2016 gidsen1

Hoewel ‘s ochtends nog koud en de bomen nog kaal, werd het een prachtige lentedag, heerlijk wandelweer. Onderweg was er nog meer te doen dan lopen: touwbanen, boogschieten en buksschieten. En natuurlijk info verzamelen voor het oplossen van de moord op Fred Hankelaar.

groepshike 2016 touwbaangroepshike 2016 boogschieten

Na een flink eind lopen druppelden de groepjes keurig op tijd binnen bij het eindpunt, waar team opbouw de tenten al klaar had staan.

groepshike 2016 kampvuurkuilgroepshike 2016 macaroniVoor de overnachting waren we te gast bij scouting Kontiki in Putten. Het keukenteam zette een prima macaroni maaltijd neer in een gezellige kampvuurkuil waar we na de -zeer gestroomlijnde- afwas nog even lekker bij elkaar zaten en zongen bij het vuur.

De nacht was koud, de ochtend zonnig; het echte scoutinggevoel! Met de kilometers van gisteren nog in de benen even op gang komen en weer op pad. Op het eindpunt was de moord gelukkig opgelost en kon iedereen lekker moe naar huis.

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.