MUK 2025 – Save the date!

1 dec 2023

Save the date: MUK 2025! Een super gezellig weekend voor de leden van Manitoba én hun gezin ter ere van het 80-jarige jubileum van Manitoba. Het belooft een fantastisch weekend te worden en de voorbereidingen zijn al in volle gang. Schrijf het vast in je agenda!
Wanneer: van Vrijdag 13 juni t/m zondag 15 juni 2025.
Wat: een kampeerweekend voor alle Manitoba jeugdleden, leiding, stammen, NDLG-ers én hun gezin.
Wat gaan we doen? Een weekend met koffers vol leuke (scouting)activiteiten en gezelligheid!
Waar gaan we kamperen? Dat is nog een verrassing.
Waarom een MUK? Omdat Scouting Manitoba 80 jaar bestaat en we dat als één grote famillie willen vieren, net als in 2015 bij het 70-jarig bestaan van Manitoba.
Maar, euh… waar staat MUK eigenlijk voor?
MUK staat voor ‘Manitoba Uit Kamperen’.
Ook meteen even een oproep. Vanwege het thema zijn wij op zoek naar heel veel oude koffers die wij kunnen gebruiken. Dus heb je thuis nog iets liggen, we verzamelen de koffers op zolder onder de tafels.
Groeten,
MUK-commissie 2025

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.