Nieuwjaarsborrel: koud en gezellig

11 jan 2017

Zaterdag 7 januari was de nieuwjaarsborrel. Ouders en kinderen konden onder het genot van warme chocolademelk, gluhwein en poffertjes meedoen met alle kampvuurliedjes.

Naderhand hadden we -gesponsord door Afas en wat privépersonen- een BBQ voor alle vrijwilligers. Eén vrijwilliger werd in het bijzonder in het zonnetje gezet, want Henk de Ruig, de man die grote delen van ons gebouw eigenhandig heeft neergezet en al jarenlang het onderhoud deed, nam nu toch echt afscheid. Uiteraard met dankwoord, geschenkje en applaus.

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.