Collecteer met Manitoba voor het Oranjefonds

14 mrt 2016

In de week van 17-21 mei collecteert Manitoba voor het Oranje Fonds. De helft van de opbrengst gaat rechtstreeks naar Manitoba. Het Oranje Fonds besteedt de anoranjefondscollectedere helft aan (andere) sociale organisaties in de provincie. In 2015 liepen ongeveer 8 ouders en vrijwilligers één of twee avondjes voor dit goede doel met een opbrengst van 550,- euro voor Manitoba. Wie weet wat we ophalen als jij dit jaar ook mee collecteert? Houd in de week van 17 – 21 mei een (paar) avondje(s) hiervoor vrij. Meld je aan om persoonlijk op de hoogte gehouden te worden: waar in Leusden we collecte gaan lopen en hoe laat en waarvandaan we starten.

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.