Tentenopzetters gezocht!

15 jun 2017

Onze materiaalbeheerders Bernard en Marcus zijn op zoek naar extra handen aankomende zaterdag 24 juni.
We willen voor het zomerkamp alle tenten gaan impregneren. Daarvoor moet een deel van de tenten eerst goed schoon: tenten opzetten, spoelen en schrobben met water (geen zeep!) en laten drogen.
De tenten die op 17 juni schoongemaakt zijn, kunnen de 24ste behandeld worden met impregneermiddel.
Er is extra hulp nodig met het opzetten en afbreken van de tenten, ongeveer 6 paar extra handen. We willen om 10.00 de eerste tent gaan opzetten en 12 tenten doen (6 impregneren, 6 schoonmaken).
Vanaf 15.00 gaan we de tenten weer afbreken om op te hangen.
Kom je helpen? Je vindt Marcus en Bernhard rondom het clubgebouw. Laten weten dat je komt helpen is fijn, maar hoeft niet.
We hebben ook grote schoonmaak, dus ook als je niet van het tenten opzetten bent: klussen genoeg. Tot zaterdag!

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.