Uit het logboek van het Verenigingsbestuur

19 mei 2019

~ door de ogen van de secretaris ~

September

Mijn eerste maand bij Manitoba als secretaris. Het voorbereiden van de leidingraad. Ik hoor termen, namen, activiteiten voorbij komen waar ik weinig van begrijp. Het bestuur is geduldig en praat me bij over alles wat ik moet weten. Eén ding is meteen helder: gezellig is het zeker!

 

Oktober

Met het Stichtingsbestuur maken we ons op voor het nieuwe kalenderjaar. Penningmeesters van beide besturen laten hun overzichten zien. Er zijn plannen voor een opgeknapte kampvuurkuil en we kijken terug op een geslaagde vervanging van het dak.

 

November

Guy en Igor regelen een spectaculaire bier- en wijnactie voor Manitoba. En met succes, er wordt veel geld opgehaald met deze actie. Super om te zien hoeveel mensen Manitoba een warm hart toe dragen. Tijdens de Algemene Ledenvergadering word ik officieel benoemd als secretaris.

 

December 

Niet alleen voor de jeugdleden, ook voor het VB staat deze maand in het teken van het Sinterklaasfeest. Achter de schermen werkt Evert hard mee aan deze activiteit.

 

Januari

Om met het bestuur wat verder te kijken dan deze en volgende maand, gaan we met elkaar een weekendje brainstormen. We maken dankzij Eric dankbaar gebruik van het clubhuis van Cay-Noya. We bedenken met elkaar wat we belangrijk vinden als bestuur en wat onze taak is. Met stip op 1? Het ondersteunen van het leidingteam natuurlijk! 

 

Februari

Tijdens opkomsten laten we als bestuur regelmatig ons gezicht zien. We willen geen bestuur op afstand zijn, maar betrokkenheid tonen aan de groep. Ik moet daar soms wel aan wennen, ben niet elke zaterdag, of tweewekelijks te vinden bij Manitoba. Toch ga ik me daarvoor inspannen, ik merk dat ik steeds meer leiding bij naam ken en mijn weg begin te vinden.

 

Maart

Tijdens de Algemene Ledenvergadering wordt een eerste voorzet gegeven voor het jubileumjaar van Manitoba. In 2020 bestaat onze scoutinggroep namelijk 75 jaar. Na de vergadering zet Evert Elena in het zonnetje. Na maanden van voorbereiding en na het overleggen van verschillende bewijsstukken is er voor Elena een bronzen waarderingsteken geregeld. Wat zijn we als bestuur blij met alle vrijwilligers die zich wekelijks inzetten voor onze scoutinggroep.

~

Het verenigingsbestuur zet zich wekelijks in voor onze scoutinggroep, met als belangrijkste taak zorgen dat de leiding en jeugdleden met plezier het scoutingspel kunnen spelen. Nu er twee plekken vrij zijn in het bestuur – we zoeken een groepsbegeleider en een bestuurslid financiën – leek het Saskia Blom leuk een inkijkje te geven in het logboek van het verenigingsbestuur. Lijkt het je wat? Laat het weten! Leden van het VB zijn bijna elke zaterdag wel op Manitoba te vinden en anders te bereiken via bestuur@manitoba.nl. Lees hier meer over de vacatures.

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.