Vacature Penningmeester

27 apr 2019

– dit is een vacature voor vrijwilligerswerk –

Scouting Manitoba is de leukste Scoutinggroep van Leusden. Onze groep zorgt voor een leuke en spannende vrijetijdsbesteding voor heel veel kinderen en jongeren uit Leusden, Amersfoort, Woudenberg en omstreken. Maar Scouting is zoveel meer dan leuk en spannend, kinderen leren bij ons ook heel veel vaardigheden die nuttig zijn voor henzelf, maar ook voor de maatschappij.

Ben jij een enthousiaste en daadkrachtige vrijwilliger? Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij je de mogelijkheid krijgt om te ondersteunen in de ontwikkeling van als die jeugdige leden van onze groep? Vind je het leuk om, samen met andere vrijwilligers, iets op te bouwen? Ben je gemiddeld twee à drie uur in de week hiervoor beschikbaar, met name op de zaterdag, dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieprofiel

Je bent penningmeester van het bestuur van onze groepsvereniging. In die rol vertaal je het groepsbeleid in geld en ben je verantwoordelijk voor de financiën. Dat doe je niet alleen; we hebben zowel de ledenadministratie als de financiële administratie belegd bij vrijwilligers, zodat jij je kan richten op de bestuurlijke en verenigingskant. 

Wat doet de penningmeester?

  • De financiële administratie, archief, beheer machtigingen en incassosysteem wordt gevoerd door onze financiële administratie, en ook de reguliere inningen en betalingen worden door hem verricht. Je volgt deze wel en bent hierdoor in staat binnen het bestuur de financiële verantwoordelijkheid te dragen
  • Je regelt de bestuurlijke zaken rondom de financien, zoals financiele acties, acquisitie van middelen en subsidies, en draagt zorg voor declaratiebeleid en verzekeringenbeheer van de groep
  • Samen met de financiële administratie stel je de jaarlijkse begroting op, en licht je die toe op de Algemene Leden Vergadering
  • Samen met de financiële administratie stel je de jaarlijkse resultatenrekening en balans op, en licht je die toe op de Algemene Leden Vergadering

Belangrijk is te onderkennen dat je lid bent van onze vereniging. Regelmatige aanwezigheid op zaterdag in ons gebouw aan de Dodeweg in Leusden is belangrijk om voeling te houden met de groep.

Belangrijke andere punten:

  • Je onderschrijft de doelstelling en het huishoudelijk reglement van Scouting Nederland.
  • Je bent minimaal 18 jaar of ouder.
  • Je bent bereid een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen of kunt deze overleggen.
  • Je bent bereid je voor deze functie in te zetten en ook zelf hierin verder te leren.

Inschatting tijdsbelasting:

  • Circa 3 uur per week
  • Er zijn 12 vergaderingen per jaar

Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze voorzitter Eric van Schaick (voorzitter@manitoba.nl)

 

 

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.