VB vindt struise vrouw

5 sep 2018

In de laatste nieuwsbrief voor de vakantie deed het het verenigingsbestuur (VB) een oproep aan struise vrouwen en kloeke mannen zich kandidaat te stellen voor de functie van groepssecretaris (zie nieuwsbrief juli). Ondanks deze oproep, waaruit bleek dat het om een zware functie ging, meldde zich een kandidate: Saskia Blom, lid van de Beukenstam en moeder van twee jeugdleden. Wil je weten wie zij is en wat haar drijft? Lees dan verder, Saskia stelt zich aan jullie voor:

Beste vrijwilligers en (ouders/verzorgers) van leden,
Mijn naam is Saskia Blom, moeder van Judith (Sherrows) en Eline (Gidsen). Zelf heb ik vanaf mijn welpentijd bij scouting gezeten. Eerst als jeugdlid in Rheden en toen ik vanwege mijn studie verhuisde naar Amersfoort, als beverleiding bij Cay-Noya [de buurgroep van Manitoba]. Daar ben ik 15 jaar geleden gestopt en toen onze kinderen de scoutingleeftijd bereikten zijn we bij Manitoba terechtgekomen.  Aangezien het scoutingbloed kruipt waar het niet gaan kan, ben ik sinds januari lid van de Beukenstam. In het dagelijks leven ben ik docent bij ROC Midden Nederland, bij de afdeling Verpleegkunde.

Het Verenigingsbestuur was al langere tijd op zoek naar een nieuwe secretaris. Omdat ik het belangrijk vind om iets terug te doen voor de groep waar mijn kinderen met veel plezier hun zaterdagen doorbrengen, heb ik me opgegeven voor deze taak. Tijdens de eerstkomende algemene ledenvergadering moet ik nog officieel aangesteld worden als secretaris, maar tot die tijd ben ik zo vrij om vast wat taken op te pakken.
Ik zal regelmatig op zaterdagen bij Manitoba te vinden zijn, hopelijk spreken we elkaar daar!

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.