Jaaaa! We gaan weer beginnen!

28 aug 2017

Ben je al klaar voor de eerste opkomst?! Dan zien we je 2 september. De speltakken die op zomerkamp geweest zijn, gaan foto’s kijken. Meestal maakt de leiding er een mooie diashow van, dat wil je niet missen! Elke diashow duurt ongeveer een half uurtje. Hier alle tijden op een rijtje:

  • 10u verkenners
  • 12u jongenswelpen
  • 13u gidsen
  • 14u meisjeswelpen
  • 15u sherrows

Het weekend daarna, 9 en 10 september, gaan we met zijn allen op groepsweekend. Lees hier meer over hoe zo’n groepsweekend er ongeveer aan toe gaat. En bekijk hier de infobrief voor leden.

 

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.