Zomaar een weekend bij Scouting Manitoba

31 jan 2018

Elke week is er van alles te doen bij Scouting Manitoba. Zo speelden de Meisjeswelpen ‘levend jeu de boule’ een ‘verzamel lasagna’-postenspel, werden er broodjes gemaakt en werd er ondertussen ook ‘aardappelverstoppertje’ gespeeld.

De Jongenswelpen speelden Superfanatiek het vierkanten kantenspel, kijk maar:

De Sherrows bakten brood boven een kampvuur en de Gidsen/Verkenners maakten het centrum van Amersfoort onveilig met een Catch X-opkomst!

Dit was zomaar een greep aan activiteiten in het weekend van 26-27 januari 2018. Maar in principe is er elk weekend een feest vol avontuur en belevenissen!

  Over Scouting Manitoba

  In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
  Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
  Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

  Scoutinggebouw huren

  Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

  Lid worden van Scouting

  Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.