Bierproeverij: de uitkomsten

Let op: bestellen kan tot en met 30 november!

Dankzij een riant aanbod van Auke van de Mitra in de Hamershof hadden we een prachtig bierpakket met een erg leuk bierboek bij de proeverij, en was er zelfs nog ruimte voor een paar hapjes (met dank aan Jolanda). Onze aandacht op deze avond ging natuurlijk vooral naar de bieren zelf. Elk biertje werd voorgesteld door Marius, waarbij de 2 J’s (Jan en Jelle) de rol van factcheckers op zich namen.

Als eerste proefden we de Strandgaper van de Scheldebrouwerij. Een lekker fris biertje voor een warme zomerdag, met voor een blond bier een relatief sterk bittertje.

Het tweede biertje van deze bouwerij was de Dulle Griet. Dit heet een dubbel te zijn, maar wij vonden het iets meer proeven naar een Ale. Na het vorige wat bittere biertje leek hij wat weinig smaak te hebben, maar toen we even volhielden bleek hij toch wel een lekker zoetje te hebben. Overigens: smaken verschillen, waar de één droomde om hierin een heerlijk stukje vlees te stoven, vonden anderen het meer een “Guinness light”.

Hierna gingen we over naar de Koene Ridder van brouwerij Rock City, een vertaling natuurlijk van de bijnaam van Amersfoort. Een Tripel is eigenlijk altijd wel lekker, maar deze viel wel erg in de smaak, en zouden we wel de hele avond willen drinken. Een klein minpuntje was dat de hoeveelheid schuim iets tegenviel.

Van dezelfde brouwer kwam komt de Makers Monk. Er klonken meteen kreten als “Woehoe”, “So hé” en “Oeh, dit is lekker”. Subtiel en in balans, de Bourbon infused geeft net iets extra’s, verder proef je een chocolade-karamel smaakje en hints van donker fruit. Kortom, deze viel erg in de smaak.

 

We gingen over naar de Blond Eiken van Populus. Populus is de enige die niet zelf brouwt, deze wordt gemaakt bij brouwerij Jopen. Deze deed ons denken aan een IPA, als je van een bittertje houdt is hij echt heerlijk. Een lekker stukje bittere chocolade erbij maakt het helemaal af.

We eindigden de avond optimaal met de Quadrupel van Populus en een perfect erbij passend hapje van Jolanda. Een stevige smaak met vijg en karamel. Echt een biertje om mee af te ronden, en de winnaar van de avond. Wij begrijpen dat deze in 2017 de titel “Beste Quadrupel van Nederland en België” heeft gewonnen. Overigens staat in onze webwinkel ook nog een Quadrupel Barrel Aged. De prijs maakt dat deze echt voor de liefhebber is, en voor een speciale gelegenheid. Maar wij zijn wel nieuwsgierig ;-).