Over ons clubhuis

Omgeving clubhuis

Het clubhuis ligt aan de rand van het Landgoed Den Treek Henschoten. Dit landgoed heeft een oppervlak van bijna 2200 hectare hectare. Hiervan bestaat het grootste gedeelte uit bos. Nabij het clubhuis ligt een kleine zandverstuiving waar ideaal spelletjes gespeeld kunnen worden.

Suggesties voor activiteiten in de omgeving:

Kijk ook even bij VVV Leusden en VVV Amersfoort!

Winkels

In de omgeving zijn de volgende winkels te vinden:

  • Winkelcentrum Tabaksteeg, Maximaplein in Leusden, met onder andere een Dirk van den Broek en voldoende gratis parkeerplaatsen.
  • Winkelcentrum Hamershof, ‘t Plein in Leusden, met onder andere een Albert Heijn, Jumbo, Boni, Blokker, Kruidvat en Hema. Groot en geheel autovrij. Eveneens voldoende (gratis) parkeren.
  • Winkelcentrum De Biezenkamp, Leusden, met o.a. Jumbo. Idem voldoende (gratis) parkeren. Iedere dinsdag markt tussen 8:00 en 13:00 uur.
  • Winkels aan de Leusderweg in Amersfoort, met o.a. Albert Heijn, Jumbo, Kruidvat en Blokker. Deze winkels liggen aan de doorgaande Leusderweg, dus oppassen als je met kinderen gaat. Parkeergelegenheid (idem gratis) is minder dan bij Tabaksteeg, Hamershof en De Biezenkamp.
  • Binnenstad Amersfoort: heel veel winkels, dus om echt te ‘shoppen’, maar minder handig voor de dagelijkse boodschappen. Parkeren in openbare parkeergarages, zoals Soeverein (onder de Plus, Arnhemseweg 4), St. Jorisplein, Eemplein (onder de Albert Heijn) of Koestraat. Markt in Amersfoort op vrijdagmorgen en de hele zaterdag op de Hof (bij evenementen op de Hof wordt de markt verplaatst naar het Eemplein).

Indeling:

Inventaris

In de lokalen staan banken, tafels en stoelen. Het aantal is genoeg om met minimaal vijftig personen aan tafel te kunnen zitten. U heeft de beschikking over schoonmaakmateriaal (emmers, bezems, e.d.) en in de keuken over o.a. een zespitsgasfornuis-/ovencombinatie, magnetron, waterkoker, koffiezetapparaat, grote koel-/vrieskast, vuilnisbakken t.b.v. afvalscheiding, gamellen, grote en kleine pannen en koekenpannen. Schoonmaakmiddelen en ook dweilen, toiletpapier en keukendoeken dient u zelf mee te nemen.

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.