Gidsen Stay@Home

Afgelopen twee maanden zijn de gidsen druk bezig geweest om hun Stay@Home insigne te verdienen. Hiervoor moesten ze verschillende opdrachten uitvoeren en fotograferen. Een aantal opdrachten die ze hebben uitgevoerd zijn, kamperen in eigen huis of tuin, het maken van een vlog, het helpen bij huishoudtaken, mini-pionieren en het koken van een maaltijd.

De resultaten van deze opdrachten zijn vaak erg creatief, een draaimolen van dropveters en zoute stokjes, een hut gebouwd op een bed, of een pop-up tentje in de woonkamer.

Naast deze opdrachten hebben we ook een aantal online opkomsten gedaan. In een groot online cluedo spel hebben we opgelost wie de barones Binnenblijven tot Buitenluchten heeft vermoord. Ook hebben we een middagje Skribbl gespeeld (een online spel waarbij je moet raden wat een ander tekent).

Tenslotte hebben we ook nog een toffe bak challenge gedaan, waarbij een eigen recept gemaakt moest worden van de ingrediënten die iedere gids gekregen had (Sinaasappel, stroopwafel, boter en marshmallows, of appel, chocolate chip koekjes, ei en marshmallow).

Natuurlijk hebben we ook mee gedaan aan de #herdenkingssteentjes actie van Scouting Nederland, die één van onze gidsen, Suzanne zo goed georganiseerd had!

Gedicht geschreven door een gids:

“Rozen zijn rood

Ik ben een scout

Als het in de avond donker is

Maak ik een vuurtje van hout”