Lid worden van Scouting Manitoba?

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. Kijk rustig rond op onze site, en kijk ook eens naar de interessante links.

Heb je zin om lid te worden van scouting Manitoba? Dan kun je hier ons inschrijfformulier invullen.

Wachtlijsten, houdt er rekening mee!

Voor Manitoba natuurlijk een goed teken, maar aan de andere kant ook vervelend: wachtlijsten. Als je bij onze scouting groep wil, moet je bedenken dat er een wachtlijst is. Geef je daarom op tijd op! Je kan zelfs vanaf je geboorte al op de wachtlijst, want een plekje op de wachtlijst is geheel vrijblijvend.

Elk jaar nodigen we rond september nieuwe jongens/meisjes uit. Sta je op de wachtlijst, dan krijg je rond die periode een e-mail of telefoontje zodra je oud genoeg bent en er een plekje voor je is. Je hoeft niet elk jaar naast de telefoon te wachten; bij het aanmelden voor de wachtlijst krijg je een indicatie wanneer je er ongeveer bij kunt.

Het is belangrijk te weten dat zo’n indicatie soms lastig te geven is. Soms vallen er mensen van de wachtlijst af, soms helemaal niet. De indicatie die wordt gegeven is daarom een voorzichtige schatting, om loze beloftes te voorkomen.

Door de lange wachtlijsten heeft het vaak ook geen zin meer om je aan te melden als je kind 4 of 5 jaar is. Maar je kunt je wel alvast opgeven voor de scouts. Deze speltakken hebben kortere wachtlijsten, maar het kan nooit kwaad om er alvast op te staan.

Voor onderstaande speltakken hebben we momenteel wachtlijsten:
Bevers (5-7 jaar) – wachttijd ongeveer 2-3 jaar.
Jongenswelpen (7-11 jaar) – wachttijd minimaal 2 tot 3 jaar.
Meisjeswelpen (7-11 jaar) – wachttijd minimaal 2 tot 3 jaar.

Als je op de wachtlijst komt en er komt een plek voor je vrij bij één van de speltakken dan neemt de leiding contact met je op. Je kan dan 3 keer vrijblijvend meedoen om te kijken of je scouting net zo leuk vindt als wij. En daarna beslis je of je lid wilt worden. In september kunnen de meeste nieuwe leden instromen, in dat geval krijg je voor de zomervakantie bericht. Sommige speltakken hebben in januari nog een tweede moment.

Hier nog wat informatie over de kosten:

  • De contributie bedraagt in 2023: € 190,-. Het contributiejaar loopt van 1 januari tot 31 december; als iemand gedurende het jaar lid wordt, is alleen contributie verschuldigd over de betreffende maanden.
  • Eenmalige installatiekosten zijn: € 20,-. Hiervan betalen we de speltaktekens en groepsbadges die je in de loop van de jaren krijgt.
  • Voor kampen vragen we meestal een extra bijdrage.
    • De bijdrage voor een weekendkampje (2 a 3 per jaar) is ongeveer €6,- tot €13,-, afhankelijk van de activiteiten en speltak.
    • De bijdrage voor zomerkamp (1x per jaar) is in 2023 voor bevers € 92,-, voor welpen €137,- en voor verkenners/gidsen €155,-. De kampbijdrage van de sherrows ligt vaak een paar tientjes hoger ivm internationale kampen.
  • Tenslotte moet er een scoutfit (blouse + das) aangeschaft worden. Dit kost zo’n €40, ervan uitgaande dat je al een blauwe broek hebt en de blouse en das nieuw koopt bij de Scoutshop.

Hoewel wij proberen de contributie en kampgelden laag te houden, realiseren we ons dat voor sommigen deze bedragen moeilijk op zijn te brengen. Gelukkig zijn er zowel in Leusden als Amersfoort organisaties die u daarbij kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Als dat niet lukt heeft ook Scouting Nederland mogelijkheden. Onze penningmeester (penningmeester@manitoba.nl) helpt u hier graag bij, uiteraard in alle discretie. Wilt u helpen Scouting mogelijk te maken voor kinderen die opgroeien in armoede? Steun dan het Jeugdfonds Sport en Cultuur.  Kortom:

Bij Scouting horen alle kinderen erbij.
Geld mag geen spelbreker zijn.

Heb je vragen? Neem dan contact op met:

Inge van Schaick
e-mail: ledenadministratie@manitoba.nl

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.