Lid worden van Scouting Manitoba?

Geplaatst op door

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. Kijk rustig rond op onze site, en kijk ook eens naar de interessante links.

Heb je zin om lid te worden van scouting Manitoba? Dan kun je hier ons inschrijfformulier invullen.

Voor onderstaande speltakken hebben we momenteel wachtlijsten:
Bevers (5-7 jaar) – wachttijd ongeveer 1 jaar.
Jongenswelpen (7-11 jaar) – wachttijd minimaal 2 jaar.
Meisjeswelpen (7-11 jaar) – wachttijd ongeveer 1 jaar.

Als je op de wachtlijst komt en er komt een plek voor je vrij bij één van de speltakken dan neemt de leiding contact met je op. Je kan dan 3 keer vrijblijvend meedoen om te kijken of je scouting net zo leuk vindt als wij. En daarna beslis je of je lid wilt worden. In september kunnen de meeste nieuwe leden instromen, in dat geval krijg je voor de zomervakantie bericht. Sommige speltakken hebben in januari nog een tweede moment.

Hier nog wat informatie over de kosten:

  • De contributie bedraagt in 2019: € 160,-. Het contributiejaar loopt van 1 januari tot 31 december; als iemand gedurende het jaar lid wordt, is alleen contributie verschuldigd over de betreffende maanden.
  • Eenmalige installatiekosten zijn: € 20,-. Hiervan betalen we de speltaktekens en groepsbadges die je in de loop van de jaren krijgt.
  • Voor kampen vragen we meestal een extra bijdrage.
    • De bijdrage voor een weekendkampje (2 a 3 per jaar) is ongeveer €5,- tot €10,-, afhankelijk van de activiteiten en speltak.
    • De bijdrage voor zomerkamp (1x per jaar, 8 dagen) is in 2019 voor welpen €110,- en voor verkenners/gidsen €125,-. De kampbijdrage van de sherrows ligt vaak een paar tientjes hoger ivm internationale kampen.
  • Tenslotte moet er een scoutfit (blouse + das) aangeschaft worden. Dit kost zo’n €40, ervan uitgaande dat je al een blauwe broek hebt en de blouse en das nieuw koopt bij de Scoutshop.

Hoewel wij proberen de contributie en kampgelden laag te houden, realiseren we ons dat voor sommigen deze bedragen moeilijk op zijn te brengen. Gelukkig zijn er zowel in Leusden als Amersfoort organisaties die u daarbij kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Als dat niet lukt heeft ook Scouting Nederland mogelijkheden. Onze penningmeester (penningmeester@manitoba.nl) helpt u hier graag bij, uiteraard in alle discretie. Wilt u helpen Scouting mogelijk te maken voor kinderen die opgroeien in armoede? Steun dan het Jeugdcultuurfonds.Kortom:

Bij Scouting horen alle kinderen erbij.

Geld mag geen spelbreker zijn.

Heb je vragen? Neem dan contact op met:

Katrijn en Folkert
e-mail: ledenadministratie@manitoba.nl