5 jaar Beukenstam

Scouting is echt voor iedereen. Vijf jaar geleden zag een groepje mensen wekelijks hoe de jeugdleden bij Manitoba de tijd van hun leven hadden. We zagen ze met elkaar samenwerken, hun grenzen verleggen, nieuwe dingen leren, maar vooral zagen we ze spelen.

Dat wilden we zelf ook. Gewoon leuke scoutingdingen doen met leuke scoutingmensen. En dan niet elke week (want druk, druk, druk), maar één keer in de maand. En zo ontstond het idee voor een stam voor alle kinderen vanaf 30 jaar.

Op 12 januari 2018 werd ‘De Beukenstam’ opgericht. Dat is inmiddels alweer 5 jaar geleden. We worden oud; of nee, dat waren we al.

Al vijf jaar elke tweede vrijdag van de maand weer een nieuw programma. Van schatten zoeken met de Beukenjacht tot een Barbie-EHBO-opdrachtenspel. Van een vlottentocht door Amersfoort tot levend zeeslag op het zandpad. Vijf jaar zomerkampen, groepsactiviteiten en opkomsten op afstand tijdens Corona. We spelen. Precies zoals we dat vijf jaar geleden bedacht hadden.

In januari hebben we met de Beuken dit feestje uiteraard gevierd. Met een geweldige kampvuur-quiz over vijf jaar Beukenstam en natuurlijk taart.

En we gaan nog even door. Zo zijn we ons jubileumjaar al begonnen met hout hakken in de Schoolsteegse Bosjes in de stromende regen en voegden we een nieuwe dimensie toe aan het pionieren met het maken van een tensegrity object (zoek dat maar even op). Deze zomer gaan we weer op kamp en volgend jaar vast ook weer.

De Beukenstam is dan misschien al oud, maar nog lang niet dood.