Bevers

De Bevers zijn de afgelopen periode bezig geweest met Ridder Regenboog. Ze hebben zwaarden gemaakt en hebben geleerd om daarmee een echte zwaarddans te doen. Natuurlijk konden ze ook even oefenen met de zwaarden.

Een echte ridder heeft ook een schild nodig én een (stok)paard. Daar draaien de Bevers hun hand niet voor om, een schild en (stok)paard zijn geklust. Natuurlijk hebben we ook met elkaar gepraat over slapen in een tent, hoe gaat dat eigenlijk? Dit omdat het Ridder Regenboog thema afgesloten wordt met een nachtje kamperen op het scouting terrein in Austerlitz!

Op 13 mei is het zo ver, alle Bevers komen met hun ouders naar het kampterrein waar ze door een echte jonkvrouw ontvangen worden. Meteen leren de Bevers een hoop nieuwe dingen: schoenen uit als je de tent in gaat, tot waar je mag komen, waar is het toiletgebouw, etc. Ze worden lekker uitgedaagd door echte ridderspelen en natuurlijk is er tijd om lekker het terrein te ontdekken. Spelen met touw, met de door de leiding gebouwde schommel, met de bal.

In de avond eten we een echte riddermaaltijd rond het kampvuur met marshmellows als toetje. Hierna is het lekker naar bed gaan, waar ze nog even voorgelezen worden. Op zondag worden de Bevers na een goede nacht wakker.
(dit vraagt wellicht om wat toelichting: bij het weekend op het clubhuis waren er een paar Bevers die zo vroeg wakker waren dat ze al heul vroeg (4:45uur?) aangekleed naast hun bed stonden, echter dit keer kwamen de eerste geluiden om 6:35u.) Bevers, de leiding is trots op jullie!!!!
Op zondag nog oefenen met boogschieten en natuurlijk opruimen. Alle Bevers gingen blij en moe met hun familie mee naar huis. Een heel geslaagd kamp, wij hebben al zin in het zomerkamp!

Klik op de foto’s om te bekijken.