De Scoutfit van… Kimberley

Scouting en uniformen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Elke scoutfit vertelt een verhaal en is behangen met herinneringen in de vorm van badges, naambandjes, verfvlekken en kampvuurgaatjes. Daarnaast dragen we nog tal van andere kledingstukken waarmee we ons onderscheiden en verbinden als scouts. Vanaf nu portretteren wij in elk ManiMagazine een scoutfit-verhaal van een lid van Manitoba, met als eerste gast: Kimberley. Met haar McLeod blouse bracht zij ons op het idee voor deze nieuwe rubriek.

Kimberley over haar blouse:

“Al jaren ben ik op zoek naar een goede blouse. Nu ik geen leiding meer ben, heb ik dan ook geen blouse meer: het beverrood en welpengroen ligt achterin de kast. Voelt toch minder scout dan ik zou willen. Tot een mooie dag in de kerstvakantie…. Ik was lekker aan het rondneuzen in de stad en dacht ‘nog één winkel dan’.

En daar hing hij, prachtig uitgelicht vooraan in het rek. Ik knipperde nog eens met mijn ogen en liep erop af.

Ik pakte hem en moest concluderen dat hij echt was. Plots overviel mij een zenuwachtigheid.. Wat als ik deze perfectie niet zou passen? Ik nam een hap lucht en stapte het pashokje in. Mijn trui uit en ik gleed zo in de blouse. Perfect. Ik ademde weer uit en ik ging voor de spiegel staan. Wow een passende blouse in de stof van de groepsdas. Mijn insignes moeten er nog op maar ik kon niet wachten om met deze nieuwe scoutfit naar Manitoba te gaan. Zo trots als een pauw.”

Wil jij de volgende keer in deze rubriek met jouw trui, blouse, das, kampshirt(collectie) of kampvuurdeken? Stuur dan een mailtje aan nieuwsbrief@manitoba.nl.