De week van Pascal Koop

Pascal, bijnaam: Pablo

Manitoba wordt 100% gerund door vrijwilligers. Wie zijn die mensen, die zich elk op hun eigen manier inspannen voor onze scoutinggroep? In de rubriek ‘De week van…’ interviewen we hen over hun dagelijks leven en hoe scouting daar een plek in heeft.

Deze keer is het de week van sherrowbegeleiding Pascal.

Zaterdag – Ik kon vanochtend lekker uitslapen en stond op rond een uur of 11. Ik woon in Leusden in mijn eigen appartement, hier begon ik de dag rustig met een kopje koffie en daarna fietste ik naar Manitoba. Als sherrowbegeleiding organiseer je niet de opkomsten, dit doen de Sherrows zelf, maar begeleid je ze hierin. Elke week is een ander groepje Sherrows aan de beurt om de opkomst voor te bereiden (met elke week wisselend resultaat). Vandaag speelden de Sherrows slagbal en bakten ze koekjes. Tussendoor hadden wij als begeleiding vergaderingen met de commissies voor het organiseren van zomerkamp en de groepshike. De rest van de dag en avond bleef ik op Manitoba, avondeten en ice tea drinken in de bar.

Zondag – Vandaag kon ik weer uitslapen maar ik was om 7 uur al wakker. Ik heb de dag doorgebracht met het knutselen aan mijn auto (lees: onderdelen uit elkaar halen en vervangen) en in de avond heb ik gegeten bij mijn ouders in Amersfoort.

Maandag – Mijn wekker ging om 7 uur af vandaag, in plaats van de gebruikelijke 6 uur ‘s ochtends, omdat ik vandaag thuis heb gewerkt. Ik werk als afdelingshoofd bij de luchtverkeersbeveiliging van Defensie. Ik ben bezig met radars, radio’s, landingssystemen, vliegtuigen, personeelszaken etc. Ik werk het liefst op kantoor maar vandaag werkte ik thuis, omdat de verlovingsringen van een vriend van mij werden bezorgd bij mij thuis. Deze vriend is in de avond langs gekomen om de ringen te bekijken en we hebben samen gegeten.

Mijn bureau in Uddel

Dinsdag – Ik moest er vandaag wel om 6 uur uit en reed naar mijn werk in Uddel (de redactie moest even googelen waar dit lag; het is een dorp in de gemeente Apeldoorn). Ik heb de hele dag gewerkt aan projecten. In de avond heb ik gesport in de sportschool en als begeleiding hebben we een ‘reminder appje’ gestuurd naar de Sherrows die zaterdag de opkomst gaan organiseren.

Woensdag – Vandaag is de dag dat mijn vriend zijn partner ten huwelijk ging vragen (spoiler: hij zei ja!). We zijn met een groep vrienden naar een dierentuin geweest, ik had de verlovingsringen bij me, die heb ik ongezien in de zak van mijn vriend kunnen schuiven. Deze feestelijke dag hebben we afgesloten door met de groep gezellig uit eten te gaan.

Donderdag – Ik begon de dag om 6 uur en reed naar mijn werk, om later toch door te rijden naar Woensdrecht (redactie: opnieuw even google maps erbij gepakt, dit ligt 171 km ten zuidwesten van Uddel, onder Bergen op Zoom). Hier had ik vergaderingen over onze systemen en lopende projecten. De dag sloot ik af met sporten en werken aan de begroting voor het sherrowzomerkamp. De Sherrows bedenken zelf waar ze heen willen op zomerkamp (dit jaar gaan ze naar Tsjechië!) en regelen het kampterrein, vervoer en activiteiten. Wij begeleiden ze hierbij en regelen oa de begroting en boekingen.

Vrijdag – Ik stond vandaag, je raad het al, om 6 uur op voor werk. Ik bracht mijn dag door in Leeuwarden (redactie: dit hoefden we niet te googelen, maar voor wie het weten wil: 131km ten noorden van Uddel) omdat ik hier op werkbezoek ging bij een van de systemen die ik beheer. In de avond heb ik weer geknutseld aan mijn auto en heb ik mijn tas ingepakt voor volgende week; dan vertrek ik voor werk een week naar Luxemburg.

Zaterdag – Vanochtend kon ik weer uitslapen! Ik had een rustige ochtend, en na het krijgen van een aantal appjes en belletjes van een desbetreffend redactielid ben ik naar Manitoba gegaan. De Sherrows hebben voor vandaag een crazy 46 georganiseerd, ze moeten zoveel mogelijk opdrachten uitvoeren en hiermee zoveel mogelijk punten verdienen. Hierna hebben we de opkomst afgesloten met het bakken van s’mores.