De week van Sebastiaan Denys

Manitoba wordt 100% gerund door vrijwilligers. Wie zijn die mensen, die zich elk op hun eigen manier inspannen voor onze scoutinggroep? In de rubriek ‘De week van…’ interviewen we hen over hun dagelijks leven en hoe scouting daar een plek in heeft.

Deze keer is het de week van verkennerleiding Sebastiaan Denys.

Maandagochtend – Ik ben om 8u opgestaan, ik heb thuis gestudeerd. Ik studeer filosofie. Bij deze studie moet je veel lezen. Dit keer heb ik gelezen over Aristoteles en de deugdenethiek. Daarnaast ben ik bezig geweest aan mijn betoog, over wie ik vind dat de eerste filosoof was. Ik heb Socrates gekozen omdat hij een duidelijk keerpunt heeft gevormd in de filosofie van de natuurfilosofen naar de meer ethische vragen.
[Noot van de redactie: wil jij net als wij weten waarom Sebastiaan vindt dat niet een van de natuurfilosofen, maar Socrates de eerste filosoof is? Lees dan het betoog van Sebastiaan.]

Maandagavond heb ik gewerkt in de Wagenmeester op het station Amersfoort. Daar sta ik achter de bar, bier tappen. Ik kwam Anne van Hoeven nog tegen, die zat vroeger ook op Manitoba. En Katrijn (oudervertegenwoordiger) komt ook wel eens borrelen vanuit FrieslandCampina.

Dinsdag – Weer begonnen met studeren, eerst thuis daarna naar de uni in Utrecht. En tussendoor nog werken bij de Wagenmeester. En ’s avonds invallen voor een vriendin, die werkt bij een fysio in ziekenhuis Ter Gooi in Hilversum. Ik heb met mensen met hartfalen een warming up gedaan en met ze gesport.

Woensdag al vroeg naar de uni, betoog af gemaakt. ’s Avonds basketbaltraining. Ik heb ook nog de installatieopkomst voorbereid: insignes had ik vorige week al klaargelegd, maar ik heb wel het programma voor de opkomst bedacht en voorbereid. En ik moet volgende week dinsdag basketbaltraining geven, dus daar een training voor bedacht.

Donderdag weer uni, daar heb ik vooral gewerkt aan mijn betoog. En ook werkcolleges en hoorcolleges (geschiedenis van de filosofie en ethiek). Daarna naar Paul [red. niet Paul de Ruig] gegaan, ik werk bij hem in de tuin. Planten verplaatst, boom omgezaagd en zijn sproeier opnieuw ingesteld. Hij woont op de Berg.

Vrijdag heb ik mijn betoog afgemaakt. Ik heb het niet meteen ingeleverd, maar eerst nog gewerkt bij de Wagenmeester en daarna het betoog nog even goed doorgelezen, laatste puntjes op de i gezet en ingediend. ’s Avonds naar een oud huisgenootje, die is verhuisd. Daar ging ik met ander huisgenootje heen, ice-tea drinken.

Zaterdagochtend om 8u opgestaan, nog wat dingetjes voorbereid voor de opkomst en naar Manitoba gegaan. Opstellen, installatie, oudermomentje, opkomst. En na de opkomst gezellig met het team geluncht en nu (zaterdagmiddag) naar Soest voor een basketbalwedstrijd. Voor wie vorige week tegen me zei ‘wel winnen hè!’: we hebben inderdaad gewonnen.

Willen jullie Sebastiaan ook eens zien spelen met zijn basketbalteam?! Hij speelt 29 oktober in De Korf in Leusden, de wedstrijd begint om 14:45u. Publiek is van harte welkom!