Verkenners

Eind november hadden de verkenners hun eerste externe weekendje. Ze hebben gekampeerd bij Austerlitz. Eerst werden de tenten opgebouwd, want een beetje verkenner slaapt ook in november in een tent. Toen de tenten stonden, gingen de patrouilles op een korte tocht, waar ze materiaal moesten gaan verzamelen. De patrouilles verzamelden pio-hout, zeil, touw en een bijl en zaag. Elke patrouille vond zijn eigen materiaal. Met deze eerste materialen hebben ze hutten gebouwd. Na een korte limo/thee pauze speelden ze een postenspel waarmee ze muntjes konden verdienen. Met deze muntjes konden ze later bieden op de veiling voor meer materiaal, dus meer pio-palen, touwen en zeiltjes. Met deze gekochte materialen  perfectioneerden de verkenners hun prachtige hutten.

Inmiddels keken de verkenners wat hongerig uit de ogen, maar gelukkig had Bas heerlijke boerenkool gemaakt en konden de verkenners aanvallen. Al die energie moest er natuurlijk ook weer uit, dus werden er veel “hoopjes-op” gedaan. Toen de energielevels weer aanvaardbaar waren, konden de jongens kiezen tussen Koehandel bij het kampvuur of chillen in de tent. Moe maar voldaan zijn de verkenners naar bed gegaan.

De volgende ochtend, na het ontbijt, hebben de patrouilles opgeruimd, ze speelden nog een spelletje en gingen weer naar huis. Het was een geslaagd weekend. Op naar de volgende!