Even kennismaken met het stichtingsbestuur

Af en toe lichten we in ons ManiMagazine een ondersteuningsteam uit, die op de achtergrond het spel van onze jeugdleden mede mogelijk maakt. Deze keer: het stichtingsbestuur. Met dank aan Saskia Blom voor de tekst.

Het stichtingsbestuur, in de volksmond ook wel het SB genoemd, maakt graag gebruik van deze mogelijkheid om wat meer te vertellen over wat wij doen.
Scouting Manitoba heeft twee besturen, het verenigingsbestuur (VB) en het SB. Het VB houdt zich bezig met het faciliteren van de leiding en zij ondersteunt de groep op allerlei manieren. Het SB richt zich op het gebouw. Hieronder valt het onderhoud, maar ook de verhuur van het gebouw.

Het SB bestaat uit 5 personen, te weten: Richard de Ruig, Berber Zweedijk, Pascal Zandbelt, Kimberley Kaizer en Saskia Blom. Zij hebben allemaal een eigen taak in het bestuur.

Richard is elke zaterdag bij Manitoba te vinden en houdt zich bezig met onderhoud. Als er ergens geschilderd of geklust wordt, dan is Richard in de buurt.

Berber is de creatieve geest binnen het team. Altijd weer een nieuw idee om de samenwerking te verbeteren of de leden van de groep enthousiast te maken ergens voor. Daarbij is ze verantwoordelijk voor het sleutelbeheer.

Pascal is de penningmeester, hij heeft zelfs een dubbelrol, want dat is hij zowel voor de vereniging als voor de stichting. In deze tijden geen makkelijke rol, maar Pascal loodst Manitoba met een duidelijke visie door de bezuinigingen als gevolg van de energiecrisis en inflatie.

Kimberley is voorzitter van het VB en algemeen lid van het SB. Zij is daarmee de schakel tussen het VB en het SB.

Saskia is secretaris en maakt de notulen van de overleggen. Daarnaast pakt zij allerlei zaken op die geregeld moeten worden.

Het meest recente project wat wij als SB hebben opgepakt is de scheiding van het afval. Sinds januari van dit jaar hebben wij kliko’s voor het scheiden van het afval en bezuinigen daarmee op onze afvalkosten.

Voor de verhuur is het belangrijk dat ons gebouw er goed verzorgd uitziet. Dit laatste is een van de redenen dat wij de ouders regelmatig uitnodigen om te helpen bij de grote schoonmaak. De eerstkomende keer is 25 maart, dus houd deze datum vast vrij in de agenda.

Graag tot ziens bij Manitoba!