Drie Ringen Stam

Verslag van de opkomst op 13 januari 2024

Vanwege de Wampex die door een gedeelte van de DRS in de nacht van 12-13 januari werd gelopen, stond er een rustige opkomst op het programma.

Ma sfortunatamente!

In de keuken werd een vers gepleegde moord aangetroffen. Tijd om te achterhalen welke maffioso hier achter zat. Hints om het slachtoffer heen moesten ons de eerste clues geven. Een deegroller, fotocamera, paddel en een fles limoncello.

In het gebouw troffen wij de volgende personen aan:

  • Maria DeLuca: De onvervalste godmother van 4 families
  • Angelo DeCarlo: Gondelier “Rapido Angelo”, een echte vlugge Japie
  • Sammy Milano: Pizzabezorger “Vespadonna” met ambities om roddelfotograaf te worden
  • Vincenzo Gambino: “Don Limon”, een Italiaanse gladjanus met als beroep limoncello stoken

Door verschillende teams werden deze personen aan de tand gevoeld. Allerhande familiegeheimen, relaties, verbondjes, geheime handel en ruzies deden de ronde. Tijdens het ondervragen werd er ook nog sabotage gepleegd op het plaats delict. Het slachtoffer was plots een aantal items rijker en was met afwasmiddel verrijkt met een aantal teksten en lichaamsdelen. Ook de tekst “Taco,Taco!” mocht niet ontbreken natuurlijk (voor alle South Park liefhebbers).
“Whoop, Whoop, that’s the sound of the police”, klonk er door de gang. Agenten Berber en Marieke hadden een update over het plaats delict. Items die er niet meer toe deden waren verwijderd van plaats delict, tijd om verder te speuren.

Na een laatste ronde vragen, was het eerste groepje er uit wie de dader was met bijpassende argumentatie… De dader en diens alibi gaan we niet verklappen, want het spel wordt wellicht nog door anderen gespeeld.
Ciao!