Gidsen

Ondertussen zijn we alweer op de helft van dit gidsenseizoen. Dit betekent dat we al een aantal toffe activiteiten achter de rug hebben.

In de eerste helft van het seizoen hebben we geconcentreerd op teambuilding in de rondes, en de basis scouting vaardigheden. Ter motivatie hebben we een seizoensvaan geïntroduceerd. Deze seizoensvaan werkt op dezelfde manier als de kampvaan op zomerkamp, maar is bedoeld voor de rest van het seizoen. (Voor de lezers die zelf nooit scout zijn geweest, op onze zomerkampen strijden de rondes om een kampvaan, waarbij er punten worden uitgedeeld voor samenwerking, sfeer, netheid en het uitvoeren van verschillende activiteiten).

Verder hebben we genoten tijdens een ijskoud en vooral erg regenachtig novemberweekendje, waarbij we vooral erg genoten hebben van het kampvuur in de yurt. Sinds het nieuwe jaar hebben we een verlengde opkomst gehad, waarbij er vuurtafels gepionierd moesten worden, en hier een vuur op gebouwd moest worden. Op dit vuur konden er dan weer heerlijke hapjes klaargemaakt worden met onze dutch ovens. De ouders werden uitgenodigd om aan het einde van de opkomst met ons te genieten van het vuur en de hapjes. Dit was natuurlijk erg gezellig. Sindsdien zijn we bezig met het insigne buitenleven, een insigne wat draait om de natuur, het weer, de sterren en buiten zijn in het algemeen. Begin februari hebben we weer een weekendje, waarop we dit insigne afsluiten.