Jongenswelpen

De jongenswelpen schrijven sinds kort aan het einde van hun opkomst vaak zelf een logboek van alle leuke dingen die zij die opkomst gedaan hebben. Graag nemen we jullie doormiddel van hun eigen logboeken mee in de belevenissen van de Jongenswelpen van de afgelopen tijd.

13 januari 2023
We hebben vandaag een opkomst gedaan in het thema nieuwjaar. We begonnen met ratten en raven maar dan vuurwerkjes en oliebollen. Dit was leuk. Daarna deden we een handelsspel, je moest dingen kopen bij 4 posten, overal waren verschillende prijzen. Je kocht bijvoorbeeld oliebollen kopen bij nest groen voor 1 en verkopen bij blauw voor 3. Je moest oliebollen, vuurwerk, een wens, een klok en kinder champagne verzamelen, dan had je een oud en nieuw en een punt. Hoe meer punten hoe beter. Wij waren derde geworden. Daarna gingen we limo drinken, die was groen, erg lekker. Daarna gingen we vuurwerktikkertje doen. 2 teams met een eigen vak, 1 vuurwerkjes per vak die dan pieeeeeuw roept en in het andere vak mensen tikt, zo lang als je adem op is. Het andere vak deed dat ook. Dit was super leuk. Hierna deden we nog een potje trefbal en daarna corvee.

Nest blauw

20 januari 2023
We hebben het steen papier schaar spel gedaan in teams. Daarna gingen we een biobingo doen, dat vonden we heel leuk maar ook een beetje moeilijk. We hebben er wel veel van geleerd! Bij de biobingo werden de kastanjes doorgestreept, want die waren nergens te vinden. “Er staan hier ook helemaal geen kastanjebomen!” Stach.
Bij het reisspel waren er vier verschillende bergen, er is binnen nest groen nog wel wat discussie over of de hymalaya wel bergen heeft.
Als laatste spel gingen we een … maken. We snapten het eerst niet, maar daarna ging het beter.
Het logboek schrijven is wel de leuktse corvee!

Groetjes Nest Groen