Kort nieuws

Geschiedenis van het Groepslied

Tijdens de nieuwjaarsactiviteit hebben heel wat mensen het groepslied, Tarzan of the Apes, geleerd en gezongen, onder de bezielde leiding van Guy. De redactie hoorde verschillende geluiden over de vraag waar ons groepslied nu toch eigenlijk vandaan komt. Onze grootste bron over de geschiedenis van Manitoba, Rob Daale heeft dit al eens uitgezocht. Zo wist hij te achterhalen dat dit lied al sinds 1959 gebruikt wordt door Manitoba. Ook blijkt het oorspronkelijk een Amerikaans liedje te zijn, met een kleine aanpassing. Wil je er alles over weten? Klik op de link!

Natuurlijk zijn we ook nog even opzoek gegaan naar de Amerikaanse versie. Op YouTube vonden we de volgende uitvoering: linkje We zijn benieuwd welke versie jullie beter vinden.


Vredeslicht in Leusden
Elk jaar gaat vlak voor kerst een bus vol scouts uit Nederland naar Oostenrijk om daar het Vredeslicht op te halen. Dit symbool van Vrede wordt jaarlijks in Bethlehem ontstoken en vanuit daar verspreid over de wereld.
Dit jaar zijn Annika en ik naar Utrecht geweest bij de verspreiding van het Vredeslicht in Nederland en hebben het licht meegenomen naar Leusden. Een mooie manifestatie die zeker voor herhaling vatbaar is.
Voor meer informatie: www.vredeslicht.nl

 

 

 

 

 

 


Ingezonden vraag: buddy’s gezocht!

Van gidsenouder Paula ontvingen we het volgende bericht: “Aangezien het om een goed doel gaat in Amersfoort en Leusden, en met scouting ook juist het helpen van elkaar en ontdekken van verschillende culturen centraal staat, toch via deze app ook eenmalig dit bericht.
Recent ben ik begonnen als coördinator bij Buddy to Buddy. Wij koppelen nieuwkomers met een vluchtelingenachtergrond aan dorpsgenoten.
Op dit moment hebben we verschillende nieuwkomers die staan te popelen om te beginnen. Zeker in de leeftijdsgroep van 20-50 jaar zoeken we nog dorpsgenoten / gezinnen die aan de nieuwkomers gematcht kunnen worden.
In het kader van durf te vragen: wil jij ons helpen om meer bekendheid te genereren voor Buddy to Buddy?
⭐ Doe zelf mee! Aanmelden kan via https://buddytobuddy.nl/leusden. Naast dat je mee kan doen aan het traject, kan je ook als vrijwilliger betrokken zijn.