Meisjeswelpen

Het afgelopen half jaar hebben de meisjeswelpen veel activiteiten ondernomen. Spelletjesopkomsten, weekendjes op Manitoba, insigne-opkomsten en een welpendisco.
We zijn bezig geweest met het insigne ‘koken’. Tijdens het insigne hebben de meiden veel geleerd over veiligheid in de keuken, de schijf van vijf en hygiëne. Bij dit insigne hoorde een verlengde opkomst waarbij we hebben gekookt voor de ouders. In groepjes hebben we diverse gerechten gemaakt die ouders mochten komen proeven.
De meiden mochten vrijwel direct na het kook-insigne weer aan de slag om hapjes te maken, maar nu voor onze welpendisco. Daarmee sloten we het jaar 2023 gezellig af met hapjes en dansjes. Het was een gezellig half jaar!

Afgelopen opkomst hebben de meisjeswelpen kaarsen gemaakt, wat een uitdagende opdracht was. Eerst een wc-rolletje inwikkelen met duct tape en vervolgens oud, gesmolten kaarsvet erin gieten. Gelukkig lag er buiten sneeuw. De meiden hebben hun wc-rolletje met kaarsvet verstopt in de sneeuw, zodat het kaarsvet snel kon stollen. Dan kon er nog een laagje kaarsvet van een andere kleur op, hier een daar versierd met wat glitters. Wat zijn de resultaten leuk geworden.

Op naar nog een leuk half jaar met als kers op de taart, het ZOMERKAMP!
Lieve groetjes,
Het meisjeswelpenteam
Thuu, Raksha, Baloe en Pytha