Sherrows

Hello kitties!
Om 6 uur ‘s avonds vrijdagavond stonden onze knuffelsherrows klaar voor bivakweekend in Hello Kitty thema. Geen bivakweekend zonder wandelen en frituur. De Hello Kitty bus bracht ze naar Lage Vuursche. Ze liepen met de kaart langs verschillende posten, waaronder een Hello Kitty Quiz en een snoepmachine. Eenmaal op het kampterrein (PBC Austerlitz) aten we McKitty.

         

Zaterdag was de wereld vergaan, er heeft een nucleaire ramp plaatsgevonden. De sherrows moesten alle benodigde spullen in hun broekrugzak stoppen onder het geluid van de tikkende geigerteller. (klik op de foto’s voor een vergroting)

Hiermee begonnen we aan de hike vanaf kasteel Groeneveld. Op de eerste post maakten ze hun nucleaire outfit compleet. Ze kregen een hazmat suit en handschoenen en hebben een gasmasker gemaakt. Door middel van een kruispeiling konden ze de route vervolgen.

Ondertussen lag Erik heerlijk in het zonnetje de sherrows op te wachten bij de volgende post. Daar moesten ze hun eigen brander bouwen met twee blikjes. Op de post bij de schaapskooi konden ze touwtje trekken voor hun avondeten. Dat was in thema, namelijk rantsoen maaltijden. Na het laatste stukje lopen kwamen ze aan op een plek om veilig te overnachten tijdens de apocolapse. Veilig in een munitiebunker hebben ze heerlijk genoten van de chili con carne of lasagne met rijst. Omdat we laat terug waren, hebben we de rest van de avond lekker gechilld en pinda’s gepeld.

De volgende ochtend gingen we de vesting Naarden verkennen door middel van QR codes. De sherrows zijn ook wijzer geworden in het informatiecentrum en kunnen nu zelf een vesting verdedigen. Eenmaal terug op Manitoba was er nog een Hello Kitty Surprise voor de echte apocolapse survivors.

K-I-T-T-Y