Verkenners

Na de zomervakantie zijn de verkenners weer vol enthousiaste van start gegaan! We hebben dit jaar veel nieuwe verkenners gekregen van de jongenswelpen en de wachtlijst, samen een leuke en gezellige groep.
Bij ons eerste weekendje op Manitoba mochten de PL’s en APL’s meteen hun kunsten laten zien en een opkomst voor de volgende dag bedenken. Net als vorig jaar bleek Archery Tag een populair onderdeel, dus ook nu werd daarvoor gekozen. De volgende ochtend werden er druk bunkers gebouwd door de verkenners om zichzelf en hun team te beschermen tijdens de potjes Archery Tag die daarop volgden.

Ook hebben we dit jaar een verlengde opkomst gehad waarin de jongens zelf op vuur hebben gekookt. De ene groep ging vuur maken om kolen te krijgen, hiermee kan je de Dutch Ovens goed warm krijgen tijdens het koken. De andere groep was bezig met de voorbereidingen voor het koken. Aan het einde van de opkomst konden de jongens genieten van volledig zelfgemaakte broodjes pittige kip!

Nu vragen jullie je misschien ook af, “wat doen jullie nou bij een gewone opkomst?” Veel verschillende dingen is het antwoord!! De ene opkomst doen we een crazy 88 of maken de jongens hun eigen route + routeboekje. Met een opkomst later in het jaar zullen andere groepjes deze hikes weer nalopen! De afgelopen 2 weken hebben de verkenners geleerd hoe ze een bivak opbouwen en hoe ze een commando vuurtje maken. Dit kunnen we weer goed gebruiken bij het bivakweekendje in februari!