Jongenswelpen

Met de jongenswelpen hebben we de afgelopen weken niet stil gezeten. Zo hebben we drie opkomsten lang aan het feestdagen insigne gewerkt. We leerden over feesten van allerlei culturen. Alles kwam voorbij van het Suikerfeest tot Chanoeka. Na drie opkomsten was er alleen nog geen insigne, maar Sinterklaas hielp ons gelukkig uit de brand. Hij had de insignes mee genomen vanuit Spanje en zo kregen alle welpen er een voor op hun blouse 🙂

Verder hebben we vorig weekend een gezellig ouder-kind-weekend gehad. Het weekend stond in het teken van typische scouting dingen. Zo kregen de ouders de kans om eens mee te maken wat de welpen nu eigenlijk doen op scouting. Ondanks de kou begonnen we met een enthousiast potje Hollandse leeuwen. Hierbij werd de conditie van sommigen ouders op de proef gesteld. Buiten hebben we hutten gemaakt en levend kwartet gespeeld. Ook werden er kerstkaarten geknutseld met een 3D kerstboom op de voorkant. We warmden ‘s avonds op met een bord boerenkool. Als toetje hadden we appeltaart uit de dutch-ovens. We sloten de dag af met liedjes en een potje weerwolven rond het kampvuur.

Op de zondag ochtend werd iedereen, inclusief de ouders, muzikaal gewekt. Het is toch het lekkerst wakker worden als wakker met een wijsje door de slaapzaal galmt. Na een ontbijt met gebakken eitje deden we wat spelletjes buiten. De samenwerking werd nog getest met het lopen op geknoopte A’s. We kijken terug op een geslaagd weekend!!